Din vackra utgångspunkt i skärgården

GÄSTHAMN

Vår gästhamn har 77 gästplatser och ligger vackert samt välskyddat, med högsta komfort i den västra hamnen i Grisslehamn. En effektiv vågbrytare säkerställer lugnt vatten i hamnen i alla väderförhållanden. Förtöjning vid Y-bom eller boj. All ankring i hamnen är förbjuden.

Du kan lägga till som dagsgäst eller övernattningsgäst. Färskvatten och el finns på bryggorna. Servicehuset är fräscht med wc, fri dusch och trådlöst internet. Här finns det även möjlighet för att hyra tvättmaskin. Vi har en landbaserad tömningsstation för septiktankar på fritidsbåtar och en gasolrefillstation. Gäster på marinan får även använda faciliteterna på campingen med badbrygga, grillkåta och bastu.

Kan du tänka dig något mer "somrigt" än att ta båten till hamnkrogen och ligga kvar i gästhamnen över natten? För att se dygnspriser på båtplats i gästhamnen sök på specifika datum i vår onlinebokning

Du som har en stor båt, Vänligen ring Hamnkontoret innan ankomst då antalet stora platser är begränsat.
Tel: 0175 330 30 # 2.

 

FAST BÅTPLATS

Vi erbjuder ca 120 fasta båtplatser med Y-bommar i olika storlekar, varierande platsbredd och bomlängd. Sommarbåtplatserna är tillgängliga från 1 maj – 31 sep och inkluderar tillgång till vatten och el. Prisavdrag för användning av sommarbåtplatsen under endast del av säsongen medges ej. Här kan du se vilka platser som är lediga just nu. Brygga 01, Brygga 1 & 2, Brygga 3 & 4.

I samband med din bokning för båtplats, vinterförvaring, sjösättning, bottentvätt m.m. måste du fylla i dina personliga uppgifter och information om din båt, som gör att du måste godkänna vår Integritetspolicy. Utöver detta måste ni godkänna våra Allmänna Villkor. Kopia på gällande försäkringsbevis är ett krav för att vi skall ta hand om din båt.

Pris varierar  beroende på bombredd, båtlängd och djupgående, dvs. storlek på båten. För bombredd över 4 m begär offert genom att kontakta oss per mail eller telefon.

Har du frågor om gästhamnen, sjömacken, fast båtplats eller vinterförvaring kan du ringa 0175-330 30 under våra aktuella öppettider 09.00-17.00

HAMNBESKRIVNING

Hamndjupet hos oss är mellan 1-5 meter. Vi har några platser på 3-5 meters djup, övriga ligger på runt 2 meter. Vid bensinbryggan är djupet ca. 2 meter. Observera att det finns en grynna på 1,3 m mellan våra 2 gästbryggor. För mer detaljerad information

 

Fartbegränsning i hamnen! 5 knop utanför hamnbassängen, 3 knop inne i hamn. Hamnen är ett säkert område med flera övervakningskameror och patrullerande personal. Alla platser är markerade enligt hamnkartan. Reserverade platser är tydligt markerade i hamnen.

Ring hamnkontoret om du vill ha hjälp till att hitta till din plats. Båtar över 50 fot ombedes ta kontakt med hamnkapten vid infart. Personalen finns där för att hjälpa dig som gäst, tveka aldrig att fråga eller be om hjälp!

hamnen grisslehamn
hamnen grisslehamn kvallen

ANKRING FÖRBJUDEN I HELA HAMNEN  P.g.a. kraftledningar på botten.

Ta kontakt med hamnkontoret för att få information om vilka platser som är lediga.

SJÖMACK

Tanka båten samtidigt som att du handlar - kortautomat
På Grisslehamns Sjömack har vi två bränslepumpar med fyra tankstationer med diesel och bensin. Diesel utan tillsatser samt Blyfri 98 oktan.

Bränslepumparna har kortautomat öppen dygnet runt. På Marinans Närlivs finns även ett basutbud av båttillbehör. Förutom att tanka kan du som gäst passa på att använda vår sugtömningsstation för septiktankar och fylla på vatten.

Här kan du samtidigt passa på att handla med dig färska matvaror eller förgylla vardagen med en lunch på vår hamnkrog eller en fika på vårt skärgårdsbageri. Det är hit man åker med båten för det ”lilla extra”. Sjömacken är öppen för socialt umgänge och problemlösning sju dagar i veckan.

BÅTFÖRVARING

Vinterförvara din båt hos oss – vi har låga priser.
Vi kan erbjuda allt från enbart förvaring, till en helhetslösning där du hämtar din båt körklar vid vår brygga på våren.

Vi har ett antal olika alternativ rörande vinterplatser och båtupptagning/sjösättning. Vinterplats på land inomhus eller utomhus avser/omfattar tiden mellan den 1 okt till den 15 maj.
För att se priser på båtförvaring sök på vår onlinebokning. Priserna varierar beroende på båtens storlek och förvaringstyp.

Längst ner på vår hemsida hittar du en sammanställd prislista och beräkningsmodellen för de olika förvaringsalternativen. För hjälp och rådgivning kontakta hamnkapten. 0175 330 30 , anknytning 2

batforvaring grisslehamn

VINTERFÖRVARING AV BÅT

Vilka tjänster ingår i vinterförvaring?

Vinterförvaringspriser enligt ovan inkluderar ej upptagning, sjösättning och högtryckstvätt av skrovets undersida. Pris för dessa tjänster anges nedan:

I ovanstående prisbild (utan val av helhetslösning) står kunden själv för pallning på t ex egen vagn, täckning av båten med krympplast/presenning.

Av oss kan du hyra eller köpa nya båtstöttor av den typ som vi använder på denna Marina. Vi har stöttor som passar både segelbåt och motorbåt. Kontakta oss för priser.

Boka nu

  • Sjösättning/upptagning
  • Bottentvätt
  • Hyra ramp

Kostnaden för sommarbåtplats, vinterförvaring, sjösättning och bottentvätt erläggs i samband med orderbekräftelsen vid onlinebokning.

Båtar skall tas upp senast den oktober. Du som båtägare förväntas att i god tid inför upptagning kontakta Marinan för att avtala när båten skall tas upp. Vid upptagning av båt efter 15/10 sker pristillägg 500 kr och efter 1/11 pristillägg 1000 kr.

Så här går det till

1.  Boka din vinterförvaring, båtupptagning, sjösättning, bottentvätt m.m. Service samt reparationsarbeten bokar du själv med extern båt verkstad.

2. Lämna båten. Du lämnar din båt samt nycklar vid överenskommen tidpunkt under hösten.

3. Du som båtägare står för av oss godkänt pallmaterial bockar och stöttor eller båtvagn. På denna Marina används båtstöttor av fabrikatet Seaquip. Dessa finns att hyra säsongsvis eller köpa egna. Beroende på typ av båt och vikt torrsätter/sjösätter vi din båt med rätt metod, hydrualvagn eller kran.
Om du har egen trailer och har för avsikt att själv bottentvätta din båt så kan du torrsätta/sjösätta via rampen.

4. Gå gärna till atlantica.se och läs om förberedelser för att ta upp båten, checklista vinterförvaring, pallning, genomgång av båt, täckning av båten och stormsäkring, Klicka här >>

5. I vår tjänst med torrsättning och sjösättning kan du lägga till bottentvättservice för att slippa skrubba skrovet efter upptagning. Att minimera påväxt på skrovet är viktigt för att bevara båtens köregenskaper och för att hålla nere bränsleförbrukningen. Antingen köper du tjänsten torrsättning samt bottentvätt av oss, eller så torrsätter du själv båten och genomför bottentvätten på egen hand. Högtryckstvätt finns att hyra på Marinan.

Övriga tilläggstjänster som vinterkonservering av motor och övrig utrustning, motorservice, underhållsladdning av batteri, rekond, bottenmålning och eventuella reparationer beställs separat och direkt av en extern båtverkstad.

För frågor om vinterförvaring kan du även mejla info@grisslehamnsmarina.se eller ringa 0175-330 30 (från kl. 08.00-21.00).