En Trevlig skärgårdsnärlivs

NÄRLIVS

ÖPPETTIDER 

Är ingen personal på plats så ring mobilnumret utanför dörren.

Närlivsbutiken är en så kallad Tempo-associerad butik så vi delar Tempo-kedjans sortiment och låga priser.

Vi har ett brett sortiment av noga utvalda varor där vårt fokus är kvalitet. Valet av ”icke basvaror” är något vi gör tillsammans. Det du handlar hos oss avgör vad vi kommer att lagra på våra hyllor framöver. I Närlivsbutiken satsar vi stort på Grisslehamns Frukt & Grönt. Här hittar du en hel värld fylld av spännande och välsorterade frukter, bär och grönsaker. Samt bearbetade produkter i form av fruktsallader, färskpressade juicer, jungfruliga olivoljor & vinäger. Här finns även delikatesshyllor med marmelader, sylt, honung, must med mera. Här kan du botanisera och köpa hem växter med egenskaper som lyfter och sätter karaktär på din mat.

Tillsammans med vår vackra saluhall som erbjuder prima färskt kött, fisk och skaldjur – har vi ett unikt och komplett livsmedelsutbud.

Vi erbjuder även köp via vår nätbutik med gratis varuplock samt leverans av matvaror mot en självkostnadsavgift för transport- och servicekostnad om 100 kr för leverans inom Grisslehamn. Har du det motigt med internet går det även bra att maila eller ringa in din handelslista till butiken. Har du bråttom men sköter transporten på egen hand plockar vi ihop din kassa för hämtning.

Varmt välkommen till Grisslehamns Närlivsbutik!

receptiononarlivs-051222
narlivs-grisslehamn
grisslehamn-narlivs-hylla

Närslivs & saluhall

Våra närlivs- & saluhallskunder kan parkera på marinans egna parkeringsanläggning eller gästhamn om ni kommer med båt.

Vi rekommenderar varmt att du tar båten när det är fint väder och gör familjens handelsrunda till något speciellt. En mysig utflykt som gärna kan toppas med en trevlig lunch på vår hamnkrog! När det är kallt och surt ute, ta istället bilen och unna dig en lunch bredvid vår hamnkrogs öppna brasa.

I Närlivsbutiken finns även vårt Skärgårdsbageri, Salladsbar & Baguetteria samt Glass & Pancakes

FRUKOST

Inled dagen med en riktig bra frukost som är öppen för alla, resortgäster som morgonpigga spontangäster. Oavsett om du har ont om tid eller vill ta det riktigt lugnt med tidning och hela morgonkittet.

Möt doften av nykokat kaffe och en härlig frukostbuffé (högsäsong) eller frukostmeny. Välj mellan alla våra fräscha råvaror och fantastiska tillbehör som vår frukost erbjuder. Självklart erbjuder vi även ett utbud av laktos- & glutenfritt.

Observera att frukost under lågsäsong alltid måste förbeställas!!

Frukosten serveras tisdag-söndag mellan kl. 08:30 - 10:30

frukost

GRISSLEHAMNS BAGUETTERIA & SALLADSBAR - FYLLDA BAGUETT PARISENNE

Bredvid bageriet finns vår Baguetteria & Salladsbar där kan du antingen fylla din baguette med ditt val av pålägg och tillbehör. Vi grillar självklart din baguette om du vill ha den varm och krispig. En utmärkt måltid att ta med sig i båten eller till stranden.  Eller sätta ihop den egen hälsosallad. Här finns Skärgårdens bästa hälsohak! På vår Salladsbar hittar du ett välsorterat och spännande urval av ingredienser oavsett om du gillar din sallad matig, hälsosam, lätt eller med syndigt mycket dressing. Eller varför inte prova vår hemgjorda nyttiga och smakrika dressing. Sallad är hurusom, faktisk alltid en bra idé. Ibland behövs en riktig salladsbar istället för en färdig mixad sallad på menyn. Här kan du gå med gott samvete för att stilla hungern.

I närlivsbutiken finns tillika Grisslehamns Glass & Pancakes. Den genuina glassälskaren kommer inte bli besviken. Här finns Grisslehamns bästa gräddglass, yoghurtglass och sorbet. Välj från vår meny eller utgå helt från dina egna önskemål. Vi kombinerar gärna favorit smaker från världens alla hörn med dina valda tillbehör, choklad, lakrits, nötter, färska bär eller smågodis.

GRISSLEHAMNS SALUHALL

Visst är det något speciellt med saluhallar?

Dåtid möter framtid. Kliv in i en värld omgiven av tradition, råvaror av kvalité och personlig service.  Här finns det mycket att lära om mat genom produktdemonstrationer och specialevenemang från våra leverantörer. Vi vet att desto mer du vet om något, desto mer uppskattar du det.

Grisslehamns Saluhall har designats i linje med marinans historik som skeppsvarv och marknadsplats. Oavsett om du är här för att handla eller sitta ner för att njuta av en måltid, vill vi att detta ska kännas som din plats.

I handelsboden Grisslehamns Kött, Fisk, Delikatess finns allt som hör hemma i en saluhall till marknadsmässiga låga priser. Här kan du välja mellan att köpa ingredienser så att du kan tillaga middagen helt från grunden eller handla i en förberedd och enkel middagsmåltid med bästa kvalitet. Vad du än väljer, kan du i en genuin mysig skärgårdsmiljö handla allt till den perfekta kvällen på klipporna.

I Saluhallen finns La Pizza & La Pasta med Italiens mest älskade rätter; napolitansk pizza och al dente pasta. Våra napolitanska pizzor är lite sotiga och har färska toppings. Pastarätter görs med torkad specialpasta direkt från upphovsmakaren Gragnano.

Här finns tillika Little Tokyo med japanska rätter & sushi som du kan njuta av i våran restaurang eller ta med dig hem.

På vår blomaffär Petite Fleur finns en liten oas av fräscha välkomponerade krukväxter i vitt och grönt att köpa med till landstället. Våra blommor har följande ledord: stilrena, lättskötta, tåliga och långlivade. I det lilla blomsterståndet hittar ni därför växter som ”blommar och blommar” nästan alldeles på egen hand! Vi säljer även hela blomarrangemang.

babord mat
grisslehamn baguettri
grisslehamn saluhall

Här är ett urval av blomarrangemang:

1). Mix av Högt & Lågt – t.ex. Prydnadsgräs & Hängverbena.

2). Romantic Gardent.ex. Petunia, Hängverbena & Lobelia.

3). Skirt och Somrigt – t.ex. Rosenskäran & Lobelia

4). Sköna Soloblommor – t.ex. Snötorel Diamond Frost, självrensande Snöflinga.

”Välkommen till Grisslehamns mest anrika mötesplats här gör vi shoppingen till en trevlig och sociala begivenhet i genuin skärgårdsmiljö!”